Sofie Spaanheden - skrivtjänst

Så fort jag lärde mig läsa och skriva började jag skriva berättelser som läste för allt och alla. Kommer ihåg hur jag stod på en skolavslutning i sexan och läste upp en dikt (rätt osannolikt idag - bara tanken får mig att svettas). Men jag älskade att skriva berättelser och har alltid blivit uppmuntrad till att fortsätta.

Som liten förstod jag att min fantasi var något jag hade nära tillhands, och jag har mina föräldrar att tacka för att fantasin aldrig klingade av. Den ökade snarare än att minska. Så är det fortfarande. 

Efter studenten läste jag socialpedagogiska programmet på Högskolan Väst och blev färdig socialpedagog 2016. Har sedan 2018 arbetat som handläggare vid in och utskrivningsprocessen på biståndsenheten. Med andra ord är jag van vid utredningsarbete, snabba handläggningstider, analyser, sammanställning av stora mängder text. Har även varit ideellt engagerad i föreningen storasyster - där jag var med och tog fram föreläsningsmaterial och föreläste. Därutöver har jag arbetat som kurator, behandlingssekreterare där motiverande samtal var den samtalsform som jag använde. Att samtala med klienter i olika förändringsprocesser eller andra ändamål är något jag känner mig bekväm med. 

Utöver socialpedagogiska programmet har jag läst entreprenöriellt företagande på Högskolan Dalarna. Utbildningen har gjort att jag kan lära ut hur man startar, utvecklar och driver eget företag. Även hur små som stora företag kan utvecklas genom affärsutvecklingsprojekt eller som konsult/rådgivare åt mindre företag.

Har sedan 2019 gått på EasyWrite stora romankurs med Frida Skybäck som lärare. Där lärde jag mig att ta emot och ge konstruktiv kritik i manusutveckling. Vilket har varit värdefullt och att utvecklas i mitt eget skrivande.

Att driva eget företag har alltid varit en dröm. Men inom vad har varit lite klurigare. En ögonöppnare blev entreprenöriellt företagande och mitt Instagram-konto @bokfiii, där jag fått lära känna nya boksjälar, utökat mitt kontaktnät och efterfrågan av mina tjänster. Därigenom växte idén att starta eget inom skrivtjänst och samtalscoaching som går ihop med mina utbildningar. Det är spännande och totalt nytt för mig.

Att inte kasta sig ut mot de okända - mina drömmar - skulle inte vara ett alternativ

Dessutom brinner jag för en hel massa saker, förstås! Men främst kommunikation - delaktighet - dialog. För mig börjar allt här. Oavsett om du läser en bok, tar del av ett manus, en text eller är i ett samtal. Handlar allt om kommunikation. 

Att verkligen lyssna till människan du har framför dig, då menar jag att lyssna - där du är medveten om dina förutfattade meningar (som vi alla har), kan vi vara delaktiga i samtalet, putta bort oönskade tankar, som bara är tankar, inget annat, och lyssna på personens berättelse, det som personen vill berätta för dig. Det är fint. Det är vad jag brinner för! 

Detta går hand i hand oavsett vilken tjänst du väljer att anlita mig i. För mig handlar det om att göra dig delaktig, få dig att känna dig viktig och betydelsefullt!

  • På mitt Instagram-konto kan du följa dagliga uppdateringar, story blandat med bokrecensioner, boktips, skrivande och livet i allmänhet.